De organisatie van de KBC Nacht heeft vandaag laten weten dat ook Bernard Lagat zaterdag 19 juli richting Heusden-Zolder trekt. De vijfvoudige Amerikaanse wereldkampioen zal op de 5.000m duelleren met heel wat internationale toppers waaronder ook onze Bashir Abdi, Koen Naert en Soufiane Bouchikhi.

Nadat de organisatie reeds een week terug de komst van 800m-toppers Kitum en Lopez aankondigde, loste ze vandaag nog een naam van een absolute topatleet: Bernard Lagat. De gewezen Keniaan, die vandaag de dag uitkomt voor de Verenigde Staten, heeft intussen al 39 levensjaren achter de rug, maar is helemaal nog niet versleten. Hij verzamelde reeds 2 wereldtitels (1500m en 5.000m in 2007), stond driemaal op het hoogste schavotje op een wereldindoorkampioenschap (3000m in 2004, 2010 en 2012)  en Lagat heeft ook enkele Olympische medailles aan de kast hangen.

Soufiane Bouchikhi - Foto: Tomas Sisk
Soufiane Bouchikhi – Foto: Tomas Sisk

Vorig weekend triomfeerde Bernard Lagat nog op het Amerikaanse kampioenschap in de 5.000m. Daar bleef hij Andrew Bumbalough en Hassan Mead voor, en ook zij reizen mee af naar het Stadion De Veen. Tel daarbij ook nog Bashir Abdi, Koen Naert, Soufiane Bouchikhi, Augustine Choge (zilver WK indoor 2012), Kenneth Kipkemoi (Afrikaans kampioen 10.000m), Josphat Bett (wereldjuniorenkampioen 2008), Daniel Komen (meerdere maal zilver op WK indoor) en enkele sterke Europeanen op, en je mag zonder twijfelen spreken over een veld van wereldklasse.