Ondanks de vrees van de organisatie kwam er ook in volle examenperiode heel wat mooi volk naar Lier. Op zaterdagmiddag en -avond ontvingen ze reeds voor hun 14e Memorial Jos Verstockt enkele van de betere Belgen. Ook voor veel buitenlanders betekende Lier een mooi verlengstuk voor de verschillende Flanders Cup-manches van de afgelopen weken. De voorspelde regen bleef uit en een knappe livestream lokte ook online heel wat bezoekers.

Sofie Van Accom - Foto: Peter Wagemans
Sofie Van Accom – Foto: Peter Wagemans

Nieuwe limieten voor internationale kampioenschappen vielen er niet te noteren in Lier, maar verschillende van de Belgen lieten wel hun goede vorm (opnieuw) zien. Zo werd onder meer Sofie Van Accom na feilloos haaswerk gepiloteerd naar een nieuw persoonlijke beste op de 800m. Van Accom, nochtans eerder 1500m-specialiste, klokte een stevige 2’05″39. Op de halve afstand was het AVKA-duo Sven Van Den Bergh (47″78) en Christian Iguacel (48″17), respectievelijk amper 17 en 20 jaar oud, goed voor de betere prestaties. Ook hordenspecialist Dylan Owusu verkoos de baanronde zonder hindernissen om zijn snelheid aan te scherpen en ook hij bleef duidelijk onder de 50 tellen. Op de 200m liet Arnaud Destatte 22″03 noteren. Op de langere afstanden was vooral de 5000m sterk bezet. Marathonloper Koen Naert won, na een perfect ingedeelde race, comfortabel in 14’00″72.

Johan Cronje - Foto: Peter Wagemans
Johan Cronje – Foto: Peter Wagemans

De betere internationale prestaties vielen te noteren voor onder meer de Zuid-Afrikaan Johan Cronje. Op de 1500m rondde hij haaswerk van 800m-specialist Jan Van Den Broeck af met een chrono onder de 3’40 en finishte zo meer dan 10 seconden voor de rest van het pak. De Nederlandse Janice Babel won zowel de 100m als de 200m, terwijl de Zuid-Afrikaan Emile Eramsus hetzelfde lukte bij de mannen. Ook op de 100m met horden won een Nederlandse. Rossina Hodde bleef met 13″47 onze landgenote Sarah Missinne voor. Justien Grillet werd tweemaal tweede op de spurtnummers, maar klokte op de 200m wel een nieuw seizoensbeste (24″34).

In de kogelring was Jolien Boumkwo niet te kloppen. Ze stootte 16m40 ver, amper 14 centimeter onder haar seizoensbeste. Ook op verschillende andere kampnummers mochten de favorieten met het goud naar huis. Onder meer Jarne Duchateau wierp de speer 71m59 ver en zette daarmee bovendien de beste prestatie van het jaar neer in België.

Bekijk hieronder de livestream van het hoofdprogramma (vanaf 19u) opnieuw.

De resultaten bekijk je hier.