Het Netestadion in Lier is morgen andermaal het toneel voor de sterk bezette Memorial Jos Verstockt oftewel Athletic Classic Meeting. Lokale atleten Aurélie De Ryck en Mathias Broothaerts krijgen er de ideale kans om voor eigen publiek uit te blinken. Net als vorig jaar wordt er opnieuw een livestream op poten gezet (zie onderaan artikel).

Laetitia Libert – Foto: Alain Sennesael

Dat de Athletic Classic Meeting van organiserende club AC Lyra niet tot het Flanders Cup-circuit behoort, mag absoluut verbazen. Het deelnemersveld is ook deze 15de editie, die morgen plaatsvindt, vrij sterk bezet te noemen. Een reeks aan Belgische (sub-)toppers wordt vergezeld door internationale atleten die in eigen land nipt tekort kwamen voor een WK-kwalificatie. Ondanks deze moeilijke plaats in de kalender mag de organisatie zich in de handen wrijven over de opkomst. Vooral de beloftevolle atleten krijgen een uitgelezen mogelijkheid om zich nog eens te tonen. Zo mag junior Kobe Vleminckx opboksen tegen aalvlugge sprinters uit onder meer Zuid-Afrika en Jamaica, hetzelfde geldt voor Hanne Claes die zowel op de 100 als 200 meter ervaren rot Laetitia Libert en hordecollega Justine Grillet naast haar krijgt. Ook Christian Iguacel blijkt zijn fitte benen weer gevonden te hebben na deelname aan het EK beloften, hij maakt zijn opwachting op de 200 meter. Op de 400 meter krijgen we mogelijk Aaron Botterman in actie, hij kan ook uitwijken naar zijn geliefde 800 meter waar torenhoge concurrentie wacht. Denk aan namen als Stijn Baeten, Jan Van Den Broeck, Peter Callahan en Laurens Schockaert en je weet dat het geen gezondheidswandeling wordt. De Noor Andreas Roth zorgt in deze dubbele baanronde eveneens voor concurrentie op maat. Bij de vrouwen wil Sofie Van Accom op de 800 meter haar snelheid aanscherpen, Zenobie Vangansbeke zou maar wat graag haar wagonnetje willen aanhaken.

Aurélie De Ryck – Foto: Gaby De Vos

Bij de kampnummers lijkt alles in het teken te staan van thuisatleten Aurèlie De Ryck en Mathias Broothaerts. De Ryck mag het opnemen tegen de Nederlandse vaandeldraagster Femke Pluim, zij zag een WK-kwalificatie net aan haar neus voorbijgaan. Elien De Vocht zal van goeden huize moeten komen om deze twee te verschalken. Bij het verspringen voor heren kan Broothaerts rekenen op handgeklap van zijn trouwe schare fans, hopelijk mogen junior Michael Obasuyi en ranglijstaanvoerder Corentin Campener meegenieten van deze gemoedelijke sfeer. Nog bij de kampnummers viel ook polsstokspringer Rutger Koppelaar net uit de Nederlandse boot voor het WK in Londen, hij gaat op zoek naar sportieve revanche in Lier. Hanne Van Hessche en Serena Caponcelli kunnen er een Oost-Vlaams onderonsje van maken in het hoogspringen, Bram Ghuys zal de twee jaar jongere Emile Verdonck koste wat het kost willen voorblijven bij de mannen.

Tim Rummens – Foto: Sven Pieters

Tot slot nemen we nog even het hordelopen en de afstandsnummers onder de loep. Op de 1500 meter tekenen Kim Ruell, Jochem Vermeulen en Jean-Pierre Weerts present, maar ook local hero Michael Somers kan niet ontbreken. Op de 5.000 meter wordt Jeroen Hendrikx een van de te kloppen mannen, tenzij Ruell voor deze langere afstand kiest. Op de 100m horden maakt Sarah Missinne zich op voor een volgend duel met trainingsmaatje Chloë Beaucarne, de nieuwe piste in het Netestadion kan hen misschien op weg zetten naar een nieuwe besttijd. Tot slot kan Tim Rummens zijn uitgestelde seizoensstart omtoveren in een nieuw record op de 400 meter horden, hij liet de afgelopen weken alvast bemoedigende tijden noteren.

Meer informatie over de Athletic Classic Meeting in Lier vindt u hier.

Belangrijk (!): net als vorig jaar zorgt de organisatie voor een livestream, deze vindt u hieronder.