De Jamaicaan Asafa Powell zou mogelijks volgende week al terug in actie komen. De voormalige wereldrecordhouder op de 100m zou zijn dopingschorsing gereduceerd zien van 18 tot 11 maanden.

Asafa Powell werd vorig jaar op de Jamaicaanse nationale kampioenschappen betrapt op het gebruik van prestatiebevorderende middelen (oxilofrine). Hij kreeg toen een schorsing van 18 maand opgelegd. Het WADA en de IAAF zouden nu hebben toegestemd om die straf in te korten tot elf maanden. Op die manier zou Powells schorsing volgende week al afgelopen zodat hij onder andere de Jamaicaanse kampioenschappen opnieuw kan meepikken en zich zo zelfs zou kunnen plaatsen voor de Commonwealth Games.

Waarom Powells straf zou ingekort worden, werd nog niet bekendgemaakt. Powell heeft altijd verklaard dat zijn Canadese trainer hem supplementen gaf zonder dat hij wist dat ze verboden middelen bevatten.

Het nieuws van Powell komt er kort nadat ook bekend werd dat de Amerikaanse sprinter Tyson Gay volgende week opnieuw op het tartan verschijnt. Net zoals Powell werd Amerikaans recordhouder Gay vorig jaar in juni betrapt. Zijn schorsing van 2 jaar werd gehalveerd.