Op Pinkstermaandag 9 juni staat in Kortrijk de 9e editie van Kortrijk Loopt op het programma. De stadsloop in Kortrijk staat dit jaar helemaal in het teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, die zich inzet om mensen meer bewust te maken van borstkanker. Meer dan 3.000 lopers en loopsters zullen aan de start staan.

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen. De acties van Think-Pink zijn van groot belang want hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft daarnaast onvoldoende bewegen aangestipt als belangrijkste risicofactor bij de ontwikkeling van borstkanker. Iedereen die maandag in Kortrijk mee loopt, loopt letterlijk en figuurlijk tegen (borst)kanker.

3.000 deelnemers zullen Think-Pink steunen

Nieuw dit jaar is dat de mannen en vrouwen niet langer een aparte wedstrijd lopen. Iedereen start samen, de 11 km start om 11u, de deelnemers van de 5 km een halfuurtje later. In totaal worden er ruim 3.000 lopers en loopsters verwacht.

Charity Run voor Lindsey De Grande

Lindsey De Grande - Foto: Jasper Jacobs
Lindsey De Grande – Foto: Jasper Jacobs

Er wordt maandag echter niet alleen tegen borstkanker gelopen. De dewaele groep organiseert immers een sponsorloop om Lindsey De Grande, profatlete met chronische leukemie, een extra duwtje in de rug te geven. Ongeacht haar tegenslagen blijft het immers haar grote droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen 2016. Lindsey loopt maandag zelf de 11 km mee.

Gevarieerd parcours doorheen het stadscentrum van Kortrijk

De start wordt gegeven op Sportcampus Lange Munte. Het parcours zet daarna koers richting het hart van de stad, de Grote Markt, waar de deelnemers aan de 5 km finishen. Wie zich inschreef voor de lange afstand loopt een lus doorheen de binnenstad om vervolgens terug te keren naar de Sportcampus, waar de aankomst ligt.

Programma

11.00 u.: Kortrijk Loopt voor Think-Pink 11 km

11.30 u.: Kortrijk Loopt voor Think-Pink 5 km

Start 5 km & 11 km : Sportcampus Lange Munte

Finish 5 km: Grote Markt Kortrijk (gratis pendeldienst voor deelnemers naar Sportcampus Lange Munte)

Finish 11 km: Sportcampus Lange Munte

Inschrijven voor beide afstanden kan nog vanaf 9 uur in Sportcampus Lange Munte (Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk).

Alle praktische info over Kortrijk Loopt voor Think-Pink vind je op www.dvvrunningtour.be.