lindsey de grande weglopen is geen optie“‘Ja juffrouw, er is toch iets aan de hand’, zei de professor. ‘U hebt chronische leukemie.’ Ik heb wat? Kanker? Ik? Als aan de grond genageld staarde ik de prof aan. De grond, die stilaan onder m’n voeten wegzakte.” Het verhaal van topatlete Lindsey De Grande is menig atletiek- en sportliefhebber niet onbekend, maar vanaf komende dinsdag valt haar verhaal ook te lezen in een 256 pagina tellend boek. “Weglopen is geen optie” wordt een aanrader van formaat.

“De toekomst van Lindsey De Grande oogt stralend wanneer ze in 2011 naar een knappe zesde plaats op het Europees Kampioenschap loopt. Maar dan slaat het noodlot toe. In een ontroerend dagboekverhaal vertelt ze over de rollercoaster aan emoties en gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Hoe ze haar eigen weg volgt, zoekend en zwoegend naar een nieuw evenwicht. Een evenwicht waarin kanker noodgedwongen een plaats opeist. Maar in haar zoektocht blijft ze van één ding overtuigd. Dat hoop en liefde alles overwinnen… Altijd.”

Op bovenstaande, veelbelovende manier kondigt uitgeverij Lannoo het boek van Lindsey De Grande aan. “Weglopen is geen optie” vertelt “het verhaal van een topatlete die chronische kankerpatiënte wordt.”

“Weglopen is geen optie” verschijnt op 24 februari en behelst de laatste, woelige 3,5 jaar uit het leven van de nationale recordhoudster op de 1500m indoor,  inmiddels aan de slag als kinesiste. Dat het strijdvaardige verhaal van de Sijseelse vast en zeker de moeite waard is, bewees ze eerder al op haar blog (www.lindseydegrande.be), waar je de vlotlezende en ontroerende hersenspinsels van De Grande al een tijdje op de voet volgt.

UPDATE 12u00: Gisteren was Lindsey De Grande te gast in het praatprogramma “Reyers laat”. Bekijk hieronder het videofragment, op de site van Sporza vindt u ook nog een audiogesprek met Lindsey en ook een video-interview met Marc Willems, eveneens van Sporza, vindt u via laatstgenoemde link.