Mo Farah zou zijn pijlen niet richten op de marathon op de Spelen van Rio in 2016. Dat maakte zijn coach Alberto Salazar bekend na zijn debuut op de marathon van afgelopen weekend in Londen.

Salazar, onder meer ook coach van Galen Rupp en Mary Cain, erkende de lichte teleurstelling in het marathondebuut van Farah, dubbel Olympisch en wereldkampioen op de 5000 en 10000m. “De beslissing ligt uiteindelijk bij Mo zelf, maar mijn mening is alvast dat we op de piste moeten blijven, tot minstens ná 2016”, aldus Salazar. “Laten we gewoon blijven bij de nummers waar hij het beste in is.”

Toch kwam het experimentje op de marathon er allerminst ongelegen. Zonder grote kampioenschappen dit zomerseizoen kon Farah zich wel een uitstapje naar de langere afstand veroorloven. “Nu heeft Mo nog een volledig jaar om zich klaar te stomen voor de wereldkampioenschappen van 2015 en de OS een jaar later.” Bovendien is Farahs deelname aan de Commonwealth Games van komende zomer nog allerminst zeker, voegde de vermaarde coach eraan toe.