Marjolein Lindemans veroverde afgelopen zomer een bronzen medaille op het junioren EK op de zevenkamp. In het spoor van landgenote Nafi Thiam scoorde onze Belgische meerkampmeisjes zo enorm hoog. Die knappe prestatie zag de ROBA-atlete bovendien beloond met een contract bij Atletiek Vlaanderen. Met enkele indoorwedstrijden (en nationale titel op de vijfkamp) stoomt de 20-jarige Lindemans zich nu klaar voor de prestigieuze meerkamp in Götzis. Even horen hoe ze het stelt!

Marjolein Lindemans - Foto: Tomas Sisk
Marjolein Lindemans – Foto: Tomas Sisk

Marjolein, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verliep je stage?

“De stage is heel goed verlopen. Eigenlijk beter dan verwacht. Ik moet eerlijk zijn, na een iets mindere winter had ik wel redelijk wat werkpunten. Daar heb ik op de afgelopen stage gelukkig goed kunnen werekn. De snelheid komt er stilaan ook meer in en bovendien is mijn ritme tussen de horden weer beter.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen?

“Als het weer een beetje meezit, dan start ik mijn outdoorseizoen op het Provinciaal Kampioenschap. Dat zou puur zijn om wat wedstrijdritme op te doen. De meerkamp in Götzis valt toch al vrij vroeg en daar wil ik meteen goed zijn. Ik zou er graag meteen die EK-limiet (5920pt) willen pakken. Dan moeten de komende weken in elk geval vlekkeloos verlopen.”

Als je al eens vooruitblikt naar dat EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar?

“Als ik het EK haal, dan wil er vooral genieten en de ervaring meepikken om enorm veel te leren. Ik verwacht van mezelf enkel dat ik het beste van mezelf geef. Hogere doelen, die anderen soms voor mij stellen, daar moet ik niet vna weten. Ik doe het rustig op mijn manier.”

Naar welke Belgische atleet kijk je uit deze zomer?

“Eén van de redenen dat ik er wil bijzijn in Zürich is ongetwijfeld voor Nafi Thiam. Als ze haar niveau van vorig jaar kan doortrekken en kan verhogen, dan zal ze deze zomer knallen. Ook naar de prestaties van mijn vriendje Jan Van Den Broeck kijk ik uit. Na een iets mindere winter, hoop ik samen met hem op een knallende zomer!”

 

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”