antwerp 10 miles & marathonEr zijn al meer dan 38.000 voorinschrijvingen voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, nu zondag 27 april. Bijna 41.000 lopers worden in Antwerpen verwacht, een absoluut record. Inschrijven voor alle afstanden kan nog altijd! Omdat een massa atleten én supporters verwacht wordt, is het belangrijk om op tijd te vertrekken.

Op zondag 27 april worden zowat 41.000 lopers aan de start verwacht voor één van de wedstrijden van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Dat zijn er 6.000 meer dan vorig jaar en maar liefst 8 maal meer dan 10 jaar geleden. Het gros van de deelnemers gaat van start in de 10 Miles die de lopers dit jaar opnieuw door de Kennedytunnel voert.

Om de massa lopers op een comfortabele manier te laten deelnemen, werd het programma aangepast en zal de 10 Miles voor het eerst in 3 golven van om en bij de 10.000 deelnemers starten en dit om de 30 minuten.

Programma

Het programma voor 27 april ziet er als volgt uit:

  • 09u00: DVV Antwerp Marathon
  • 11u00: Chiquita Kids Run 1 km (6 tot 12 jaar)
  • 12u00: DVV Antwerp Short Run 5 km & recreatieve handbikewestrijd 5 km
  • 13u00: ASICS Ladies Run 5 km
  • 15u00: wave 1 DVV Antwerp 10 Miles & 10 Miles voor handbikers (wave 2 = 15u30; wave 3 = 16u00)

Alle wedstrijden starten in de Thonetlaan. De marathon komt aan op de Grote Markt, de andere wedstrijden in de Charles de Costerlaan.

Toppers aan de start van de Marathon en de 10 Miles

Met ruim 2.200 lopers aan de start is ook de marathon een succes. Het peloton wordt aangevoerd door de betere Belgen en enkele Keniaanse atleten. Jesse Stroobants maakt zijn langverwachte debuut, daarnaast staan ook Gino Van Geyte en Jelle Bertels aan de start. Ze mikken allebei op een tijd rond de 2u20. Topfavorieten zijn de Kenianen Moses Mwarur (PB: 2u18m44s) en James Emuria (PB: 2u17m39s).

Op de 10 Miles wil thuisloper Nick Van Peborgh gaan voor een drie op drie. Kim Ruell en Kjell De Hondt zullen zijn voornaamste tegenstanders zijn.

Ook bekend Vlaanderen komt aan de start. Francesca VanthielenKoppen-presentator Tim Verheyden, Linde Merckpoel, Joke Van de Velde, Otto-Jan HamTine EmbrechtsRonny Mosuse, minister-president Kris Peeters en minister Hilde Crevits. Met hun deelname zullen zij, net als enkele duizenden andere lopers, geld inzamelen voor goede doelen zoals Special Olympics Belgium, Think-Pink en SOS Kinderdorpen.

Net als vorig jaar is er een handbike competitie voor personen met een handicap. Wim Decleir, de bronzen medaillewinnaar op de Paralympics in Londen, staat aan de start. Deze atleten vertrekken enkele minuten voor de 10 Miles lopers.