Axelle Dauwens is zich aan het voorbereiden op het EK in Zürich. De voorbereiding liep tot nu toe wel nog niet echt gesmeerd, want Axelle kreeg al te maken met een blessure. Gelukkig zou de blessure niet zo erg zijn en komt de hordeloopster van ACME op de interclub al voor een eerste maal in actie. Lees hieronder een interview met haar.

Foto: Ruben Van Den Berghe
Foto: Ruben Van Den Berghe

Hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verliepen de stages? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Ik ben dit jaar verschillende keren op stage geweest. Eerst op BOIC-stage naar Lanzarote, daarna naar Zuid-Afrika en nu laatstleden naar Tenerife. In januari heb ik wat gesukkeld met mijn rechterknie. 7 jaar geleden heb ik aan die knie, te wijten aan een ski-ongeval, een kruisbandletsel opgelopen. Tijdens een reeks verticale sprongen over een horde moet ik een verkeerde beweging gemaakt hebben, waardoor mijn meniscus gecrushed werd. Daarbij werd er eveneens een ligamentje geraakt. Ik ben relatief snel hersteld van deze blessure, maar het heeft me wel alert gemaakt op de noodzaak van versterkende oefeningen voor deze knie.Verder heb ik  tijdens de stage in Tenerife een lichte verrekking in de quadriceps opgelopen. Daardoor heb ik de trainingen moeten aanpassen en heb ik niet alles kunnen afwerken waar ik op had gehoopt. De laatste dagen op Tenerife heb ik gelukkig wel de trainingen opnieuw kunnen hervatten.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt (voor eventueel de EK-limiet te halen)?

“Normaal gezien loop ik voor het eerst op de interclub dit seizoen. Een wedstrijd waar ik erg naar uitkijk is de IAAF World Challange in Marrakech, begin juni. Verder staat mijn wedstrijdplanning nog niet volledig vast.”

Als je al eens vooruit denkt naar het EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar (als je de limiet haalt)?

“Als ik de limiet voor Zürich haal, hoop ik om daar een prestatie neer te zetten die beter is dan 2 jaar geleden in Helsinki. Daar liep ik de 17e plaats en miste op 1 honderdste na de halve finale. Dit jaar wil ik dus wel in die halve finale geraken.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Er zijn verschillende atleten waar ik naar uitkijk dit seizoen. Eerst en vooral alle atleten waar ik dagelijks mee train. Daarnaast ook de atleten waarmee ik naar Zuid Afrika op stage ben geweest. Verder kunnen de prestaties van Pieter-Jan Hannes, Nafi Thiam en Thomas Van Der Plaetsen me ook steeds boeien.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”