Kim Ruell is aan een uitstekende stage in het Amerikaanse Flagstaff bezig. De RESC-atleet richt zich dit seizoen volledig op het Europees kampioenschap in Zurich. Hij richt zijn pijlen op de 1500m en dus – zoals hij al eerder liet verstaan – niét op de 5000m. “Ik kan nog veel sneller”, aldus Ruell in het interview hieronder. Lezen maar!

Dag Kim, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verloopt je stage in Flagstaff? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“De stage in Flagstaff (VS) loopt uitstekend. Ik had voor het verloop tot nu toe zeker op voorhand getekend. Na deze winter lange tijd gesukkeld te hebben met blessures, heb ik zeker getwijfeld of ik wel mijn verlof opgebruik aan deze stage. Maar ik ben blij dat ik ervoor koos om het toch te doen. Trainen met mijn groep en met mijn coach hier is super. Ook kan ik het zeer goed vinden met Koen Naert en Jeroen D’hoedt, eveneens hier op stage, en dat is natuurlijk alleen maar goed voor de voorbereiding.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt (voor eventueel de EK-limiet te halen)?

Kim Ruell - Foto: Tomas Sisk
Kim Ruell – Foto: Tomas Sisk

“Ik begin net als vorig jaar mijn seizoen met de interclub. 11 mei staat die op het programma en met mijn club RESC hebben we een titel te verdedigen.  Het piekmoment zal opnieuw laat vallen omdat ik wat achterstand heb opgelopen door mijn blessures deze winter. Ik begon pas 4 weken voor het Belgisch kampioenschap veldlopen weer te trainen. Ik zal waarschijnlijk pieken naar de KBC-Nacht in Heusden, de Flanders Cup meeting in Ninove en misschien komt er nog een meeting in het buitenland uit de bus. Indien dit het geval is, zal ik wel nog moeten kijken of ik het kan regelen met mijn werkgever. Het nummer waar ik me op ga richten is de 1500m en niet de 5.000m, zoals ik eerder al liet vermoeden. Ik kan nog veel sneller op de 1500m en vandaar mijn keuze om de overstap nog wat uitstellen.”

Als je al eens vooruit denkt naar het EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar (als je de limiet haalt)?

“Als ik naar het EK ga ben ik blij met alles wat erna volgt. Mijn persoonlijke doelen liggen hoog. De realiteit is altijd wat moeilijker. Dus we geven alles.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik kijk naar alle atleten in mijn trainingsgroep en vooral naar mijn vriendin Yasmine Gharafi. Ik hoop dat ze deze zomer weer een stap kan zetten en snellere chrono’s kan klokken. Voor het overige focus ik vooral op mijzelf en de prestaties die ik neerzet.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”