Voor de start liet Bekele weten dat hij wou debuteren in Parijs in een tijd van 2’05”. Slechts vijf atleten deden dit hem voor. Bekele liep in een select groepje op een vlak schema richting 2’05”. Na 30km in 1’28”39 koos hij voor het hazenpad en liet zijn laatste belager Tola achter. Hij werkte zijn solo weergaloos af in 2’05”02, een nieuw parcoursrecord voor de debutant.

Kenenisa Bekele heeft in Parijs in stijl zijn eerste marathon afgewerkt. De voormalige koning van de 5000m en 10000m op de piste, ging van start met als doel 2’05” te lopen. Het eerste deel van de wedstrijd verliep geruisloos voor de Ethiopiër. In een klein groepje liep hij op een zeer vlak schema. Iets na halfweg was de rol van de hazen uitgespeeld. Iets te vroeg, aangezien de meeste toptijden gelopen worden met haaswerk tot voorbij kilometerpunt 30. Voor Bekele was dit het sein om van zijn concurrenten weg te lopen. De laatste 11,5km was een strijd van Bekele tegen de klok. Na 35km begon hij zichtbaar af te zien in de straten van Parijs. Even leek het erop dat het linkerbeen  het moeilijk kreeg, maar gelukkig voor de Ethiopiër bleek dit maar een momentopname. Na 40km passeerde hij in 1’58”31, nog steeds op schema voor 2’05”. Maar het snelste debuut ooit op de marathon zat er niet meer in. Hij verliet het Bois de Boulougne met een ruime voorsprong. In de stad waar het in 2003 voor hem begon, debuteerde Bekele in 2’05”02. Wat tevens een nieuw parcoursrecord is voor Parijs.