Renaud Lavillenie blesseerde zich kort na zijn wereldrecordsprong, in Donetsk afgelopen winter. De Franse polsstokkampioen is intussen gerevalideerd en kan de springtrainingen hervatten.

“Het goede gevoel is stilaan aan het terugkeren”, klonk Lavillenie op L’équipe. “Het zal wel nog even duren eer ik terug op het niveau zit van enkele weken geleden.” Lavillenie blesseerde bij een sprong kort na zijn nieuwe wereldrecord indoor (6m16). Hij kwetste zich aan de voet toen hij bij zijn sprong naast de mat belandde. “De eerste weken waren bijzonder zwaar. Ik kon amper wandelen zonder pijn”, verhaalt Lavillenie. “Sinds een tiental dagen kan ik toch alweer op mijn normale ritme leven en stilaan trainen.”

“Het hoofddoel deze zomer blijft het EK in Zürich”, blikt de Fransman vooruit. “Ook de Diamond League staat hoog aangeschreven. Ik wil in elk geval zo snel mogelijk boven de 6m springen, zodat ik me snel kan klaarstomen om de 6m10 barrière aan te vallen.” Het outdoor wereldrecord staat met 6m14 al twintig jaar op naam van Sergey Bubka.