Renaud Lavillenie heeft zich gisteren geblesseerd na een mislukte sprong over 6m21. De Fransman had het wereldrecord van 6m16 dan al beet, maar wou het graag nog eens 5cm hoger proberen. De blessure aan de voet zou zodanig erg zijn dat het WK indoor in Sopot niet meer mogelijk lijkt, aldus het Franse BFM TV.

Lavillenie klaarde gisteren al bij zijn eerste beurt de wereldrecordhoogte van 6m16. Dit was genoeg voor hem om naar 6m21 over te schakelen, om wie weet, het mondiaal record nog scherper te stellen. Maar bij een sprong op die hoogte ging het mis en belandde hij naast de mat, op de piste. Een blessure aan de linkervoet was het gevolg. Die blessure lijkt op het eerste zich niet zo erg, maar ze zou toch zodanig erg te zijn dat Lavillenie forfait moet geven voor het WK indoor begin maart. Bekijk de video van deze sprong hieronder.

Het bericht over het wereldrecord van Renaud Lavillenie leest u hier.