Steven Casteele kroonde zich op het BK veldlopen in Wachtebeke tot beste nationale belofte. De Kortrijkzaan wist zijn oudere broer Mathijs lange tijd te volgen en werd in zijn zog negende in totaal. “Ik had een superdag vandaag”, klonk hij opgetogen.

Voor Steven Casteele was het nog maar zijn eerste jaar bij de senioren. “Dat ik op het einde van het jaar top-10 zou lopen op een Belgisch kampioenschap bij de senioren had ik nooit kunnen hopen. In de loop van het jaar deed ik het al goed, al blijft dit aanvoelen als een verrassing”

De 19-jarige Casteele kon zich in de wedstrijd optrekken aan het tempo van zijn oudere broer Mathijs, die na heel wat ervaring op de korte cross dit jaar zijn geluk proefde op de lange veldloop. “Ik heb me vandaag serieus moeten forceren om het tempo van Mathijs bij te houden. Het mooie weer bracht bovendien toch ook wat warmte mee en dat maakte het lastig. Het was gevaarlijk, maar het draaide zeker goed uit.”

Op welk vlak Steven Casteele nog kan groeien, vragen we ons af. “Och, op zo goed als alle vlak, denk ik”, aldus Steven zelf. “Zowel kracht, uithouding als snelheid kunnen zeker nog verbeterd worden. Dit is een eerste mooie stap. Nu kunnen we verder opbouwen en beter worden.”