Celine Hofman heeft er een heel mooi seizoen opzitten. De scholiere van AS Rieme brak tot tweemaal het Belgisch record hinkstapspringen en won de Vlaamse en Belgische titel.

In de voormiddag sprong Hofman op het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren al naar brons in het verspringen. In de namiddag werd het belangrijker voor de 17-jarige atlete die graag haar eigen BR wou scherper stellen. Hierin slaagde ze en ze bracht het van 12 m 16 naar 12 m 35. “Ik wou zeker het record verbeteren, maar 12 m 35 had ik niet verwacht”, zo reageerde ze voor onze camera. Nu ze het indoorrecord achter haar neem heeft staan, zou ze maar al te graag het nationale record outdoor er ook bijzetten. In de verdere toekomst droomt van ze van een internationaal kampioenschap bij de senioren. Bekijk hierboven een gesprek met de hinkstapspringster.