Het indoorseizoen in België zit er bijna op. Komende zaterdag krijgen we nog het BK Masters, maar dan zijn alle belangrijke kampioenschappen in eigen land achter de rug en kun de atleten zich opmaken voor de zomer. Wij spraken afgelopen zondag na afloop van het BK voor cadetten en scholieren Johan De Beule, een van de bekendste en belangrijkste atletiekomroepers van België.

“Het indoorseizoen is altijd een voorbereiding op de zomer”, zo vertelt Johan De Beule. “We zagen enkele wissels op de toekomst en het laat duidelijk zien dat we deze zomer wellicht met een ruime delegatie naar Zürich kunnen gaan.” Sprinter Robin Vanderbemden is een van de atleten die De Beule  het meest verrast heeft deze winter. Vrijdag start het WK indoor in Sopot en met Johan De Beule keken we ook even vooruit. “Berings is onze grote medaillehoop, bij Aerts is het een beetje koffiedik kijken, Van Der Plaetsen is een man die geschikt is voor de indoormeerkamp en hopelijk kan Thiam bevestigen op de 1 m 94.” Verder kijkt de speaker ook nog uit naar de 400 m en 800 m op het WK indoor. Voorspellen wie er deze zomer gaat schitteren doet Johan De Beule tenslotte nog niet, volgens hem kunnen we pas een goede tussenstand opmaken ten tijde van de IFAM outdoor. Bekijk hierboven het gesprek.