Abdelhadi El Hachimi schreef als topfavoriet de 21e editie van de Oostende-Brugge Ten Miles op zijn naam. De Marokkaanse Belg won overtuigend voor enkele voormalige landgenoten en was zichtbaar tevreden met deze overwinning, exact een week voor de CrossCup-finale en BK veldlopen in Wachtebeke.

“Ik ben bijzonder blij hier te winnen”, klonk de 40-jarige Luikenaar duidelijk tevereden na aankomst. “Het is een snel, vlak parcours en dat is aangenaam.” El Hachimi nam relatief simpel afscheid van zijn medevluchters. “Ik heb tweemaal versneld, maar toen bleef iedereen er nog aan hangen”, verhaalt hij. “Een derde tempoversnelling was wel voldoende om mijn voormalige landgenoten over boord te gooien.” El Hachimi was zichtbaar tevreden met winst van deze openingsklassieker. “C’était un bon jour”, sloot hij af alvorens hij zijn handen ging warmen.

El Hachimi won uiteindelijk in een niet onaardige 48’48 en bleef daarmee 18 seconden voor Chakir Boujattaoui. Het wedstrijdrecord, met 45’59 sinds 2008 op naam van Julius Muriuki, blijft zo nog even overeind, maar El Hachimi deed wel een kleine halve minuut beter dan bij zijn winst in 2009.

Volgende week heeft de RFCL-atleet nog de laatste manche van de CrossCup op de agenda staan. El Hachimi heeft er een mooie eindklassering te verdedigen en maakt zeker aanspraak op één van de dure ereplaatsen in het Belgisch kampioenschap. “Alle aandacht gaat nu naar volgend weekend”, aldus de geboren Marokkaan. “Dat is één van de hoofddoelen dit jaar, daarna mikken we terug op de weg en de piste.”

Het wedstrijdverslag van de 21e Oostende-Brugge Ten Miles leest u hier.