Chakir Boujattaoui won eerder al verschillende regionale crossen
Chakir Boujattaoui won eerder al verschillende regionale crossen

Aanstaande zondag opent met de klassieker Oostende-Brugge Ten Miles het wegseizoen. De inschrijvingen voor de openingsklassieker overtreffen in elk geval alle verwachtingen.

Ruim 900 inschrijvingen zijn al geregistreerd en mede door het goede weer zijn er nog veel aanvragen om toch nog in te schrijven. Een overzicht van de inschrijvingen leert dat er een zeer sterk deelnemersveld aan de start zal staan: Uit de top tien van vorig jaar komen er al minstens vijf terug: Michael Brandenbourg, vijfvoudig winnaar Guy Fays, Stefan Van Den Broeck, Lander Vandroogenbroeck en Filip Van Lierde. Daar zijn intussen enkele sterke Marokkanen bijgekomen: Oukhrid Lhoussiane, El Hassane Lahlal en Chakir Boujattaoui. Een belangrijke outsider voor het podium is wellicht de Algerijn Mohammed Benkhadda. Subtop wordt gevormd door mensen als de Nederlander Luc Schout, Vincent Nardozza, Steven Heemskerk, Sebastian Dewitte, Abdellah Dacha, Arnaud Renard, Philippe Devel en Jean-Yves Delarge. Er zijn nog een aantal visum-aanvragen onderweg voor een drietal Kenianen en het wordt afwachten of het zal lukken om deze op tijd in België te krijgen.

Karen Van Proeyen - Foto: Jasper Jacobs
Karen Van Proeyen – Foto: Jasper Jacobs

Bij de vrouwen zijn heel wat atletes in normale omstandigheden aan elkaar gewaagd: Karen Van Proeyen, Sandrine Host, Ria Tienpondt, Heidi Hertveldt, Annelies Deketelaere, Trui Depondt en de Marokkaanse dames Khadija El Aaribi, Salima Charki en Nazha Ezzhani.

Bij de masters is er zoals altijd een sterk deelnemersveld met onder meer Stefan Van Den Broeck, Frederic Collignon, Luc Van Asbroeck, Patrick Verstraeten en Theo Vanden Abbeel. Bij de West-Vlamingen kijken we uit naar de prestaties van Davy Stieperaere, Tom Meire, Karel Moerman en Cedric De Caluwé.

Traditioneel kunnen er in de laatste week nog toppers bijkomen, maar dit ligt vaak aan al dan niet doorgaan van visumaanvragen. Zo kan het zijn dat er nog een aantal Afrikaanse atleten op het laatste nippertje bij kunnen komen.

Voor alle informatie: www.oostendebruggetenmiles.be