Voor het komende WK indoor zijn slechts zeven Franse atleten gekwalificeerd. De Franse atletiekbond, FFA, mikt vooral op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

De volledige Franse selectie bestaat uit Yoann Kowal (3.000m), Garfield Darien en Pascal Martinot-Lagarde (60m horden), Jérôme Clavier en  Kévin Menaldo (polsstokspringen), Cindy Billaud (60m horden) en Eloyse Lesueur (verspringen). “We gaan naar het WK met een beperkte selectie”, aldus Bernard Amsalem, voorzitter van de Franse bond. “Maar we trekken er wel heen met enkele serieuze medaillekandidaten.”

Grote afwezigen zijn kersvers wereldrecordhouder Renaud Lavillenie en sprintbom Christophe Lemaitre.

Het WK indoor gaat door van 7 tot 9 maart in het Poolse Sopot. Voor België plaatsen Eline Berings, Sara Aerts, Nafi Thiam en Thomas Van Der Plaetsen zich.

1 REACTIE

  1. Nog even en ze kunnen ook dit afschaffen wegens geen deelnemers. 7 Fransen en 4 Belgen. Als nu de andere landen dit voorbeeld volgen zal het er leuk gaan uitzien op TV. Reeksen met 3 atleten, iedereen een medaille

Reacties zijn gesloten.