oostendebruggeOp zondag 2 maart 2014 organiseert ABAV Brugge voor de eenentwintigste keer dé openingsklassieker op de weg in België. De wedstrijd kent traditioneel vele deelnemers van over het hele land en is ook zeer geliefd bij buitenlanders. Een combinatie met een citytrip naar Brugge zal daar niet vreemd aan zijn.

Crelan, de warmste bankier van België, heeft zich in 2014 geëngageerd als hoofdsponsor voor zowel de Oostende-Brugge Ten Miles als voor de Crelan Ekiden Brugge welke, ook al traditioneel, doorgaat op Pinkstermaandag 9 juni.

Ook dit jaar gaat men op de Oostende-Brugge Ten Miles zeer uitdrukkelijk op zoek naar de beste West-Vlaamse wegatleet en –atlete. De winnaar zal naast de beker, aangeboden door de Stad Brugge, een uitgebreid natura-prijzenpakket mogen ontvangen. De organisatie is dan ook zeer benieuwd welke in West-Vlaanderen woonachtig zijnde atleten en atletes mee durven dingen naar de titel beste wegatleet van West-Vlaanderen. Bij gelegenheid van de 21e editie zijn er éénmalig extra premies voor West-Vlaamse parcoursrecords in deze wedstrijd bij zowel de mannen als de vrouwen. De atleet welke het West-Vlaams parcoursrecord van Bennie Vansteelant van 48’05” en de atlete welke het record van Ann Parmentier van 56’31, beide records stammen al van 2002, verbreken ontvangen een extra bonus van maar liefst €250.

De betere atleten weten de weg naar deze wedstrijd zeker te vinden, maar toch mikt de organisatie ook heel uitdrukkelijk op de breedte, want het overbruggen van de afstand tussen Oostende en Brugge is nu eenmaal niet iedereen gegeven. Ook deze atleten zullen, begeleid door de diverse muziekgezelschappen, de finish kunnen bereiken. Ook bij deze laatste groep wordt de wedstrijd gewaardeerd door ook de belangstelling die aan hen gegeven wordt. Voor iedereen zullen er originele naturaprijzen beschikbaar zijn.

Start en aankomst

Er wordt gestart aan de Oudenburgsesteenweg 100, aan de ingang van Proviron, te Zandvoorde (Oostende). Voor alle duidelijkheid, blijft ook dit jaar de afstand correct en zal nauwkeurig aangegeven staan. Voor het wedstrijdsecretariaat maakt de organisatie ook dit jaar gebruik van de accommodatie van het Sint-Lodewijkcollege aan de Gerard Davidstraat 57. Dit is ongeveer 500 meter voorbij de finish.

Meer info vindt u hier.