Met nog een kleine maand te gaan wrijft organisator ABAV zich in de handen. De inschrijvingen voor de openingsklassieker op de weg, de Oostende-Brugge Ten Miles, lopen zeer goed. Met de komst van enkele absolute toppers van het wegcircuit zal het bovendien ook voorin een boeiende strijd worden.

Wellicht dat de gratis Crelan fleece muts die de eerste 700 inschrijvers ontvangen daar voor iets tussen zit. Een tussenstand van de inschrijvingen leert dat er weer een zeer sterk deelnemersveld aan de start zal staan. Uit de top tien van vorig jaar komen er al minstens vijf terug: Michael Brandenbourg, vijfvoudig winnaar Guy Fays, Stefan Van Den Broek, Lander Vandroogenbroeck en Filip Van Lierde. Daarnaast Theo Vandenabbeel, Luc Schout uit Nederland, de Marokkaan Oukhrid Lhoussiane en Florent Caelen. Bij de dames noteren we reeds de deelname van Karen Van Proeyen, Clarisse Wagelmans en Sandrine Host.

“Toch is er lichte heimwee naar de tijden van Marnix Goegebeur, Didier Knockaert, Gino Deleu, Chris Blomme en Tom Compernolle (de laatste West-Vlaamse winnaar) toen de West-Vlamingen géén schrik hadden om de strijd aan te gaan in een sterk bezette wedstrijd vlakbij in de buurt”, aldus klinkt het bij de organisatie. “Blijkbaar verkiezen de lokale toppers tegenwoordig eerder de zekerheid van een doos pralines dan een krachtmeting met de nationale top.” Toch worden bijvoorbeeld de eerste West-Vlaamse atleet en atlete nog eens extra beloond met een uitgebreid prijzenpakket.

Voor alle informatie: www.oostendebruggetenmiles.be