Afgelopen weekend liep Karen Van Proeyen als eerste vrouw over de meet op de Oostende-Brugge Ten Miles. De ROBA-atlete zien we vaak terug in het veld, maar ook op de weg vergaat het de Hasselstse goed. Ze won overtuigend in 1u00’44, maar zit met haar hoofd al bij het BK veldlopen van komend weekend en wat daarna moet komen.

“In het begin ging het redelijk snel en ik zat in het midden van pak dus het duurde even voor ik geraakte waar ik moest zijn”, vat Van Proeyen haar wedstrijd samen. “Met mijn haas, die het overigens schitterend heeft gedaan, ben ik dan beginnen zoeken naar mijn eigen tempo en dat ging goed. Op het einde kende ik allicht wel wat verval, maar op zo’n afstand is dat wel normaal. Als je gewend bent om lange crossen te lopen, zijn dit toch algauw een pak meer kilometers.”

Karen Van Proeyen heeft er al een stevig seizoen opzitten. “Ik liep al redelijk wat in het veld maar ik trok ook de grens over voor enkele wedstrijden op de weg”, klonk de leerkracht LO. “De halve marathon van Egmond en de 10km van Schoorl stonden zo op mijn programma.”

“Volgende week heb ik nog het BK cross, al zijn mijn verwachtingen daar niet bijzonder hoog”, aldus Van Proeyen. “Ik mag er – zoals altijd – hopen op een top-10, maar om echt mee te spelen mis ik kracht. Crossen is sowieso niet mijn sterkste punt, ik zie het dan ook eerder als een goede training.”

Na het BK veldlopen neem ik even rust”, blikt Van Proeyen vooruit. “Daarna wil ik terug ritme opdoen op de weg, onder andere op de Antwerp 10 miles. Met een stage in de paasvakantie moet ik me helemaal klaarstomen om daarna hopelijk al mijn persoonlijke records te breken op de piste”, sluit Van Proeyen ambitieus af.