Na de marathon van Le Trèfle à 4 Feuilles in Wallonië, opent vandaag ook in Vlaanderen het marathonseizoen. In Genk is de Louis Persoons Memorial bovendien aan zijn tiende editie toe.

Organisator Micha Havreluk omschrijft zijn telg alvast als de “sympathiekste marathon van de Lage Landen”. Gino Casier, laureaat van de laatste editie, is opnieuw van de partij. Ook Marc Papanikitas die er al zeven maal won, keert met graagte terug naar Genk. Bijzondere aandacht zal vandaag bovendien gaan naar de 68-jarige René Piepeleers. Hij werkt zijn 100ste marathon af. De Brit Brian Mills ziet het nog iets grootser. Hij haspelt in Genk één van zijn, tegen het jaareinde geplande, 1000 marathons af.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 250. Er worden zeven ronden afgewerkt door het bosrijke natuurdomein. Er staan ook een halve marathon, joggings over 6 en 12km en een kid’s run op het programma.