De 800m bij de mannen op de Flanders Indoor van vorige week zondag moest één van dé topnummers worden. Het beste wereldjaarbeste ging er niet aan, maar snelle tijden werden er wel gelopen, onder meer door Thijmen Kupers.

Thijmen Kupers, hier in het zog van Adam Ksczcot . - Foto: Tomas Sisk
Thijmen Kupers, hier in het zog van Adam Ksczcot. – Foto: Tomas Sisk

De Nederlander had vooraf de WK-limiet al beet, want die liep hij een week eerder in Ierland, nabij Dublin. Niets moest dus, al wou hij wel bewijzen dat zijn WK-limietrace geen uitschieter was. Hij toonde aan heel België en Nederland dat hij absoluut over een goede vorm beschikt, want hij finishte niet alleen derde in een sterk deelnemersveld, zijn tijd van 1’46″70 is exact de tijd die moet gelopen worden voor het EK outdoor in Zürich, nog een limiet erbij dus. “Het ging lekker hard”, reageerde een tevreden Thijmen voor onze camera. “Het is echt wel gaaf dat ik de EK-limiet nu ook loop!” Wij hadden een goed gesprek met Thijmen over onder andere ook zijn geheim en het WK indoor, waar hij droomt van de WK-finale en wie weet komt daar wel een medaille bij… Wij duimen alvast voor onze vriendelijke noorderbuur! Bekijk hierboven een interview met Thijmen Kupers.