Wie deze winter in de uitslagen zocht naar de naam Aaron Botterman moest goed zoeken om hem terug te vinden. De atleet van KAAG speelde als het ware verstoppertje in vergelijking met voorgaande jaren. Nu de zon opnieuw begint te schijnen komt hij fris en monter uit zijn schelp terecht. Wij schotelden hem enkele vragen voor om te weten te komen wat we van hem mogen verwachten deze zomer.

Dag Aaron! Hoe gaat het met jou? Hoe verliep de voorbereiding op de zomer in België tot dusver?

“De voorbereidingen op de zomer zijn nog steeds bezig, maar ze verlopen prima. Het feit dat de bloemen met dit zomers weer iets vroeger bloeien heeft zo zijn effect. De geur van de witte heester heeft een positief conditionerende invloed op mijn trainingen. Zo gaat het op de piste al een stuk vlotter, alsof ik reeds wedstrijdklaar ben. Dat is wel degelijk een fata morgana, maar placebo’s werken ook. Met zo een gevoel is het altijd prettig trainen. Ik moet wel vaststellen dat er wel nog wat werk nodig is vooraleer we de arena zullen betreden.”

Hoe blik je terug op de winter? Je hebt weinig crossen gedaan en liep zelfs een 1500m indoor!

Aaron Botterman in opperste concentratie. – Foto: Tomas Sisk

“Deze winter heb ik buiten de relays in oktober inderdaad geen crossen gedaan. Daarnaast liep ik ook een 1500m indoor op het BK voor studenten wat het totaal op twee races brengt. Ik wou graag wat meer 1500m-wedstrijden lopen maar ik mocht niet deelnemen aan de kampioenschappen aangezien in geen tijd had. Daarnaast had ik het ook behoorlijk druk met mijn stage binnen de opleiding kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. Deze winter heb ik wel meer kilometers gedaan dan anders, en vooral meer rustige aangezien er minder wedstrijden op de planning stonden. Hele zware trainingen waren dus niet aan de orde. Of dit voor herhaling vatbaar is zal ik u na deze zomer kunnen vertellen.”

De zomer staat voor de deur! Wanneer trek jij je wedstrijdshirt weer aan?

“Ik heb heel veel zin in het zomerseizoen! Ik begin wellicht op de interclub op 13 mei met een 800m. In eerste klasse moeten wij met KAAG allemaal kiezen voor onze beste discipline zodat we kunnen meestrijden om de titel. Daarna ga ik op zoek naar een snelle tijd om daarmee binnen te geraken op wat grotere, internationale wedstrijden.”

Naar welke Belgische wedstrijd kijk jij het meeste uit en waarom?

Aaron Botterman – Foto: Tomas Sisk

“De IFAM heeft mij de laatste jaren altijd goede wedstrijden gegeven. Ik kijk dus opnieuw uit om daar snel te lopen. Daarnaast vind ik het teamgebeuren ook altijd reuze fijn op de interclub. Natuurlijk ook het BK, zolang we in het Koning Boudewijnstadion kunnen lopen moeten we ervan genieten. En dan vergeet ik nog bijna de geur van het dennenbos naast de piste in Heusden-Zolder tijdens de Nacht. Alleen al voor de geur zou ik naar daar gaan. Het fantastische publiek doet er mij tevens aan denken dat een piste voor de mainstage op Tomorrowland ook een leuk wedstrijdje kan opleveren. Als het Koning Boudewijnstadion ooit weg gaat, opteer ik daarvoor. En dan liefst de groep Young Fathers die met muziek smijten gedurende de wedstrijd.”

Ten slotte, wat is het hoofddoel voor jou deze zomer?

“Tgoh, lopen met plezier blijft toch het belangrijkste. Die tijden komen dan wel vanzelf, wanneer de zon opkomt maar ook wanneer het nacht is.”