Thomas Van Der Plaetsen heeft afgelopen zondag bewezen dat hij klaar is voor de WK-kwalificatiemeerkamp in Tallinn. Hij liep op de 60m horden zijn besttijd en sprong een indoorrecord in het verspringen.

Thomas Van Der Plaetsen - Foto: Jasper Jacobs
Thomas Van Der Plaetsen – Foto: Jasper Jacobs

Na een persoonlijk record van 8″10 in de reeksen van de 60m horden, kreeg Thomas de finale nog op zijn bord. Een valse start zorgde ervoor dat de meerkamper zijn record niet nogmaals kon aanscherpen. Dan deed hij het maar in het ander nummer waaraan hij deelnam op het Vlaams kampioenschap, het verspringen. Een sprong van 7m75 leverde hem de Vlaamse titel op en een persoonlijk beste indoor. Komend weekend staat Van Der Plaetsen nog op de startlijst van het polsstokspringen en de 60m horden in het Franse Mondeville. Dan gaat de focus volledig naar de zevenkamp in het Estse Tallinn, waar de atleet van AC Deinze zich gaat trachten te plaatsen voor het WK indoor in Sopot. Bekijk hieronder een interview met Thomas na zijn geleverde prestaties afgelopen zondag op het KVV AC indoor.