Gisteren vond in de indoorhal te Apeldoorn het PEC indoor plaats, een indoormeeting met een sterke Nederlandse bezetting. Er lieten al meteen atleten van zich spreken met sterke prestaties en zelfs twee atleten haalde het WK-minimum.

Dafne Schippers - Foto: Tomas Sisk
Dafne Schippers – Foto: Tomas Sisk

Dafne Schippers, die zich in de zomer toelegt op de meerkamp, liep het minimum voor de 60m al in de reeksen. Met 7″28 bleef ze 4 honderdste onder de richttijd van de Atletiekunie. In de finale deed ze zelf nog sneller door in 7″23 te finishen, een geslaagde seizoensopener dus. Ook op de 60m, maar met dan met horden, maakte Sharona Bakker indruk. De hordeloopster die we geregeld ook in de Topsporthal aan het werk zien, kende vele maanden blessureleed. Ze verraste zich zelf met een chrono van 8″15, juist goed voor een ticket naar het WK, want de limiet staat op 8″16.

Verder zagen we in Apeldoorn  nog een snelle 60m horden bij de heren met Gregory Sedoc (7″82) als tweede en winnaar Koen Smet (7″77). Die laatste atleet liep trouwens het al de WK-limiet enkele weken terug. Dan nog een laatste opvallende prestatie van ook een gekende Nederlandse atleet in België, Thijmen Kupers. De 800m-loper liep solo naar winst en zag daarenboven ook nog eens 1’48″51 op het bord staan. Daarmee blijft hij wel nog boven de WK-limiet die staat op 1’47″00, maar met een ideale race lijkt deze tijd zeker niet onmogelijk. Over twee weken in Gent, op de Record Bank Flanders Indoor, loopt Kupers waarschijnlijk weer de 800m en wie weet zit de limiet er dan wel in.

De volledige uitslagen van de indoormeeting gisteren in Apeldoorn vindt u hier.