Eline Berings en Sara Aerts gaan op de Record Bank Flanders Indoor op limietjacht. Beide hordenloopsters hopen er zich te plaatsen voor het WK indoor in het Poolse Sopot. De organisatie voorziet alvast een sterk deelnemersveld.

De WK-limiet is gesteld op 8″07. Hoewel Berings met 7″92 nationaal recordhoudster is en Aerts vorig jaar nog 8″01 noteerde, wordt het geen sinecure om een WK-ticket te bemachtigen. Organisator Golazo stelde dan ook alles in het werk om een topreeks samen te stellen voor het Belgische duo.  Met de Française Ciny Billaud halen ze meteen de wereldranglijstaanvoerdster (met 7″96) naar Gent. Ook Yvette Lewis uit Panama heeft met 7″90 een stevig persoonlijk beste. Met Kellie Wells komt er zelfs een Olympische bronzen medaille naar de Topsporthal. Wells liep drie jaar geleden al eens naar een fenomonaal snelle 7″79. Ze werd toen Amerikaans indoorkampioene.

Anne Zagré, Belgisch recordhoudster op de 100m horden, verblijft in de VS voor haar studies en laat het WK aan zich voorbijgaan.