Komende zondag vindt het Vlaamse kampioenschap alle categorieën indoor plaats. Worden er relatief vroeg op het seizoen al WK-minima gehaald? De hele lijst toppers doet alvast het beste vermoeden.

Kan Dario De Borger op zijn eerste wedstrijd van het seizoen al dicht bij het EK-minima komen? - Foto: Jasper Jacobs
Kan Dario De Borger op zijn eerste wedstrijd van het seizoen al dicht bij het EK-minima komen? – Foto: Jasper Jacobs

Wie al eens een kijkje heeft genomen, zal het alvast beamen, het Vlaams kampioenschap wordt een hoogstaande wedstrijd. Wij gaan in onderstaand stukje de deelnemerslijst eens doorlopen, voor moest u nog niet overtuigd zijn.

Op de sprintnummers bij de heren zien we Stef Vanhaeren (200m) voor het eerst dit seizoen. De atleet van KAPE werkte een uitstekende stage af in Zuid-Afrika en wil deze winter vooral werken aan zijn snelheid. Clubgenoot Jente Bouckaert (400m) trekt zondag ook voor het eerst zijn wedstrijdspikes aan. Hij is berust op een mooi seizoen nadat zijn zomerseizoen in het water viel door een hamstringblessure. Op de 800m komt Jan Van Den Broeck aan de start. De atleet van Topsport Defensie hoopt op een eventuele samenwerking met andere Vlaamse atleten met het oog op een snelle chrono.

Op de 60m horden verschijnt een man met ambitie, Dario De Borger. De atleet van Atletiek Vlaanderen wil maar al te graag deze winter richting het WK indoor en daarvoor is 7″67 nodig. Eens kijken of hij op zijn eerste meeting van het seizoen al in de buurt komt.

Dan over naar de kampnummers. Aantrekkelijk worden ze sowieso want er staan op meerdere disciplines (inter)nationale toppers op de deelnemerslijst. Zo doet Bram Ghuys mee aan het hoogspringen en in het verspringen zien we Jeroen Vanmulder, Cedric Nolf en Thomas Van Der Plaetsen. Die laatste staat ook ingeschreven voor de 60m horden.

Wat kan Sara Aerts zondag? - Foto: Tomas Sisk
Wat kan Sara Aerts zondag? – Foto: Tomas Sisk

Bij de dames worden er ook mooie duels verwacht. Misschien wel het mooiste zal uitgevochten worden op de 60m horden. Met Sara Aerts en Eline Berings staan twee atletes aan de start die elkaar waard zijn en die tevens een grote kans maken op de WK-limiet van 8″07. Op hetzelfde nummer zien we ook Marjolein Lindemans terug die tussen de examens door ook nog het verspringen erbij neemt. Verder krijgen we Justien Grillet op de 400m en Eline Berings ook nog eens op de 60, maar nu zonder horden.

In de kampnummers neemt Hanne Van Hessche (hoogspringen) voor het eerst deel aan een wedstrijd en wordt de prestatie van Jolien Boumkwo in het kogelstoten in de gaten gehouden. Chloe Henry gaat dan weer voor een sterke prestatie in het polsstokspringen. Verder wordt het ook nog uitkijken naar wat kersverse Belgische recordhoudster Hanne Maudens (verspringen) en Celine Hofman (hinkstapspringen) kunnen doen in het seniorenveld.

 

De volledige deelnemerslijst vindt u hier.

De minima voor het WK indoor te Sopot, die zondag ook wel van pas zouden kunnen komen, kan u hier bekijken.

Live-updates samen met het programma en de live-results vindt u overigens zondag zelf op onze site, dus neem zeker eens een kijkje!