Opvallend verhaal in Nederland: de Nederlandse kogelstootster Melissa Boekelman mag met de bobsleeploeg mee naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Een paar maanden geleden stapte ze nog maar voor het eerst in een bobslee en vandaag werd bekend dat ze mee mag naar Rusland als reserve.

Foto: Athletics Photo
Foto: Athletics Photo

In 2012 wou Melissa Boekelman nog graag naar de Olympische zomerspelen in Londen. Dat lukte haar niet, maar ze bleef hard verder werken om haar kogel nog verder te laten eindigen. Vanaf 1 januari 2013 moest de Nederlandse het doen zonder sponsors na een jaar waarin ze fel geteisterd werd door blessures. Zo moest ze noodgedwongen gaan schoonmaken om te blijven kogelstoten. Na afgelopen zomerseizoen drong een nieuw sport zich op. “Ik probeerde het eens met de bobslee en het lag mij erg”, aldus de 24-jarige atlete uit Breda. Ze bleef vanaf dan verder werken als remster met in haar achterhoofd de Winterspelen in Sotsji.

Zondag dan was het moment aangebroken waarop beslist werd welke twee van de drie Nederlandse dames mee mogen naar de Winterspelen als remster en dit werd bepaald met een duwtest. Hierin bleek Boekelman de tweede beste en de Russisch droom werd een feit. Zo mag ze toch sneller dan verwacht naar de Olympische Spelen. “Het komt voor mij ook erg onverwacht”, zegt ze een dag na haar kwalificatie nuchter tegen Omroep Brabant. “Ik vond het leuk dat ik gevraagd werd het een keer te proberen in de bobslee. En hier ben ik dan.”

Dit alles leidt ertoe dat Melissa Boekelman de kogel even langs de kant legt. Hier gaat ze echter niet mee ophouden, want in de zomer gaat alle aandacht weer uit naar een belangrijk internationaal kampioenschap, met name deze zomer het EK in Zürich.

 

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.