Jolien Boumkwo is erg tevreden over de progressie die ze in 2014 maakte, al had ze wel op het EK in Zurich gehoopt. Zowel met de hamer als met de kogel gooide ze records, en dat terwijl ze zich aan een trainerswissel moest aanpassen.

De RCG-atlete benadrukt dat ze met haar vorige trainer niet in ruzie uiteen is gegaan. “Ik zie Frans Vlaeminck zelfs nog altijd als mijn trainer. Ik train zelfs soms nog bij hem. Maar mijn nieuwe trainers sinds afgelopen winter zijn Philip Gilson en Veerle Blondeel.” Na de progressie van de voorbije jaren was het de 66.92 die ze met de hamer gooide die haar dit jaar het meest van al tevreden stelde. Helaas zorgde een zware examenperiode ervoor dat ze net niet op het EK geraakte. “Ik was echt vermoeid van die examens. Daardoor was ik nadien even de kluts kwijt met het werpen.” Op het BK in Brussel kwam er dan toch nog het mooie Belgisch record met de hamer.

Deze winter zal de 21-jarige Boumkwo alleen de belangrijkste indoormeetings meepikken. “Vandaag was de eerste training na vier weken rust. De focus zal in de winter net iets meer op het trainen liggen. Ik zal denk ik ook nog net iets meer trainen dan afgelopen winter. Volgende zomer wil ik zeker naar het EK beloften.”