Het kogelstoten bij de cadetten kent een nieuwe Belgische recordhouder. Alexy Lepeuple van AEH verbeterde afgelopen vrijdag het record tijdens de open indoormeeting van Racing Club Gent. Hiermee verwijst de Waal voormalig recordhouder Bart Pauwels naar een 2de plek aller tijden. Dat record stond er al sinds 1993, toen stootte hij 16m95 ver. Sinds vrijdag staat de nieuwe Belgische bestwaarde op 17m24. Het eerste nationaal indoorrecord van dit seizoen is dus een feit. Vorig jaar sneuvelden er heel wat, Ilya Defrère was daarvoor mede verantwoordelijk. De DCLA-atleet, die vorig seizoen tweedejaars scholier was, liet zijn kogel van 5 kg -bij de cadetten werpen ze met 4 kg- 18m62 ver eindigen. Toen hij nog cadet was, kwam Defrère (met 4 kg dus) 16m20 ver, een beduidend verschil. Die prestatie is trouwens met de nieuwe recordverbetering indachtig momenteel goed voor een 4de prestatie aller tijden.

Alexy Lepeuple - Foto: Jörgen Lammens
Alexy Lepeuple – Foto: Jörgen Lammens