Het ging Jurgen Verbrugghe afgelopen zomerseizoen voor de wind. Hoewel zijn PR er niet aanging, maar wel geëvenaard werd, neemt hij zonder aarzelen de woorden ‘beste atletiekseizoen ooit’ in de mond. Ook niet onlogisch als je weet dat de West-Vlaamse kogelstoter 13 keer verder dan 17 meter kwam.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

“Afgelopen zomerseizoen was tot nog toe het beste uit mijn atletiekloopbaan”, klinkt de 31-jarige krachtpatser van Houtland Atletiekclub. “Slechts 6 van de 19 wedstrijden stootte ik niet verder dan 17 meter, dat is een absoluut record. Ik miste echter wel die ene uitschieter om helemaal de kers op de taart te kunnen plaatsen, maar desalniettemin kijk ik ongetwijfeld  met een positief gevoel terug.” De Europabeker in Tallinn en de KBC Nacht waren de enige wedstrijden die niet liepen zoals verwacht. “Dat ik onvoldoende presteer tijdens wedstrijden met internationale allure beschouw ik zeker en vast als werkpunt. Ik had het gevoel dat ik deze zomer 18 meter waard was, maar dat is er helaas niet uitgekomen. Ik zet dan ook komend seizoen nog een tandje bij om eindelijk aan die afstand te geraken.”