Jolien Boumkwo heeft haar seizoen zondag op het Belgisch kampioenschap in Brussel in schoonheid afgesloten. Zowel in het hamerslingeren (63m75) als in het kogelstoten (15m50) was de RCG-atlete veruit de sterkste. Boumkwo heeft een diploma handelswetenschappen op zak en is momenteel op zoek naar een vaste werkplek. Op 23-jarige leeftijd wil ze haar job graag combineren met de vele trainingsuren, maar vanuit de federatie en de bedrijfswereld mist ze steun om hogerop te raken. Dit alles heeft ertoe geleid dat Jolien Boumkwo twijfelt over haar toekomst in de atletiek en er even tussenuit wil. In bovenstaand interview doet de Belgische recordhoudster in het kogelstoten en hamerslingeren uitgebreid haar verhaal.

2 REACTIES

  1. Mij lijkt me uit het interview dat Jolien haar motivatieproblemen niet noodzakelijk zijn ontstaan door de fouten in het systeem maar dat ze zelf niet goed weet wat ze wil. Dat neemt neemt natuurlijk niet weg dat we waarschijnlijk ver zijn verwijderd van de ideale sportstructuur.

Reacties zijn gesloten.