Na het eerdere afzeggen van uittredend wereldkampioene hoogspringen Shkolina nog meer slecht nieuws. Nieuw-Zeelands kogelstootfenomeen Valerie Adams (30) zal haar wereldtitel niet kunnen verdedigen. Dat liet ze via Instagram weten. Blessures aan de rechterelleboog en linkerschouder blijven haar parten spelen. Adams, het verliezen al lang niet meer gewoon, leed bij haar comeback op de Diamond League in Parijs in juli haar eerste nederlaag sinds 2010. Andere nederlagen in Londen en Stockholm volgden, Adams haalde nog amper de 18 metergrens.

“Ik heb hier lang en hard over nagedacht en weet dat dit het juiste is om te doen. Het is al een harde comeback geweest, maar ik ben blij dat ik toch tenminste geprobeerd heb dit seizoen. Het heeft enkel mijn motivatie voor de Olympische Spelen nog doen toenemen.”

Adams veroverde op de jongste vier wereldkampioenschappen goud en werd in 2008 en 2012 olympisch kampioene.