Sofie Van Accom heeft haar seizoen op een mooie wijze beëindigd. De atlete uitkomend voor AC Herentals besloot met een overwinning op de cross van ATAC in Gierle.

De Anwerpse Van Accom mocht zowel op de piste, als in het veld meermaals zegevieren. Op de piste was de halve fond loopster heer en meester op de 1500m. Op de indoorpiste pakte ze de Vlaamse en Belgische titel op deze afstand, op de outdoorpiste deed ze dit huzarenstukje nog eens over. Ondertussen kroonde ze zich trouwens ook tot provinciaal kampioene op de 800m en eveneens op de 1500m.

Sofie Van Accom aan het werk op de CrossCup Relays. - Foto: Tomas Sisk
Sofie Van Accom aan het werk op de CrossCup Relays. – Foto: Tomas Sisk

In het veld kon de 24-jarige Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen zich ook tonen. Op de CrossCup relays deed ze het al voortreffelijk. Ze nam als tweede loopster van het team de 1500m voor haar rekening en maakte ze niet minder dan 20! plaatsen goed. Enkele dagen later werd – totaal niet onverwacht – duidelijk dat ze het snelst van alle deelneemsters had gelopen over haar 1500m. Vanaf dan ging het altijd maar beter, of ja beter, haar goede vorm zette zich om in overwinningen. Zo won ze haar eerste individuele cross van het seizoen in Opwijk en daarna waren zeges in Mechelen, Arendonk en Wespelaar haar deel. Midden december stak Sigrid Vanden Bempt in Booischot een stokje voor haar vijfde opeenvolgende overwinning.  Die vijfde overwinning kwam er even later wel, op haar laatste veldloop van het jaar 2013. Op de cross van ATAC in Gierle, deelgemeente van Lille, moesten de tegenstanders aan haar aanwezigheid geloven en zette ze de kroon op haar mooi en succesvol jaar 2013 met weer een overwinning.