Almensh Belete keerde uit de Servische hoofdstad Belgrado terug met een zesde plaats. Bij de atlete van Ethiopische origine overheerste na de finish een gevoel van ontgoocheling. Nu, anderhalve week later, voelt Belete zich beter dan voor het EK en kijkt ze uit naar zondag, de 4de manche van de CrossCup in Brussel.

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

Vooraf hoopte ze absoluut op een notering binnen de top 3, maar in Belgrado vond ze een verrassend snel parcours, totaal niet op haar maat. In Brussel ziet de omloop er geheel anders uit dan dat biljartvlakke van het EK. In het Park Van Laken is het immers behoorlijk golvend en de kans op regen en dus modder is zondag zeker niet onbestaande. Voorbije week trainde Almensh wat meer op snelheid en kreeg ze duidelijk zin om haar weer te tonen.

“De conditie is goed en ik voel me beter dan vóór het EK”, aldus Belete op de site van werkgever Atletiek Vlaanderen. “Hopelijk kan ik dat zondag in een goed resultaat omzetten.”

Na Brussel heeft de atlete van VAC nog de eindjaarsloop in Soest op het programma staan en op 11 januari loopt ze in Edinburgh waar traditioneel een felle strijd wordt uitgevochten tussen de  Britse, Amerikaanse en Europese selectie. Of Almensh nog naar Ethiopië afzakt deze winter hangt af van hoe het weer zich de komende maanden gedraagt.