Het Belgische veldlopen is vorig weekend weer eens goed op de kaart gezet. Komende zondag zal nog maar eens aan atletiekminnend België duidelijk gemaakt worden dat we over zowel Belgische veldlooptoppers, als over sterke Belgische veldlopen beschikken.Vandaag bleek weer eens dat de organisatie van de CrossCup in Brussel een sterk deelnemersveld wist te strikken.

DSCN2093

Revanche kan zondag in het Park van Laken genomen worden. Revanche is misschien wel iets overdreven, maar er kan toch iets rechtgezet geworden, laat het ons daar op houden. Almensh Belete bleef in Belgrado steken op een zesde plaats. Vooraf had ze zeker op meer gehoopt, maar het kwam er niet uit in Belgrado. De atlete van VAC kan over vijf dagen beter doen en bewijzen dat ze wel degelijk goed in vorm zit. Met Fionnuala Britton (4de EK) en Sifan Hassan (winnares beloften EK) staan alvast geduchte concurrentes aan de start. Doe daar ook nog eens Cynthia KosgeiGladys Kiprotich en Caroline Nyakagwa bij en je komt aan een wedstrijd van hoog niveau. Veerle Dejaeghere zal er in Brussel ook bijzijn. Met haar knappe 17de plaats op het EK liet ze alvast weten dat ze nog lang niet versleten is en dat zal ze in Brussel waarschijnlijk ook weer eens willen bewijzen.

DSCN2111

 

Bij de mannen krijgen we ook aardige duels. Andy Vernon, ja, die Brit die Jeroen D’hoedt in Servië van een medaille hield, tekent zondag present. Maar of hij ook zondag in Brussel zal kunnen sprinten, dat is allerminst zeker, want met Albert Rop (5000m: 12’51″69), Alex Kibet (winnaar CC Gent en CC Mol) en Patrick Ereng (winnaar CC Roeselare vorig jaar) staan serieuze tempobeulen aan de start. Daarbij krijgen we nog het sterke Belgische team van Belgrado zonder Lander Tijtgat, maar met  belofte Pieter-Jan Hannes en ja hoor, ook hier krijgen we een wedstrijd van hoog niveau. Wie dus zondag toevallig in Brussel is of er ook helemaal niet is, kom af naar het Park van Laken!