Perri Shakes-Drayton is nog niet volledig gerevalideerd van haar knieblessure. De Britse atlete liep die kwetsuur afgelopen zomer op op het WK in Moskou en zag zo een gouden medailledroom in rook opgaan.

“Het herstel verloopt heel langzaam”, klinkt Shakes-Drayton. “Maar ik moet positief blijven. Allicht mis ik het volledige indoorseizoen. Wat betreft het outdoorseizoen, wordt het afwachten.”

Perri Shakes-Drayton is regerend Europees indoorkampioene op de 400m horden en 4x400m. Op het EK in Barcelona in 2010 won ze tweemaal brons. Ze begon 2013 vol goede moed met nieuwe records op de 400m (50″50) en de 400m horden (53″67), maar in de finale van het WK liep het fout (zie video hierboven – start in baan 5). Ze stootte haar knie al in de eerste bocht, beet toch door de pijn, maar kwam niet meer in aanmerking voor de prijzen. Sindsdien staat de Britse van Grenadiaanse afkomst langs de zijlijn en lijkt 2014 een verre droom. Allicht zal de Britse 4x400m-ploeg één van haar grootste pionnen moeten missen op de komende Commonwealth Games en de Europese kampioenschappen.