Foto: Ruben Van Den Berghe
Foto: Ruben Van Den Berghe

Enkele rechtstreeks geplaatste atleten konden op zondagavond, na de EK-selectiecross in Roeselare, al de champagne laten knallen. Voor anderen was het nagelbijtend afwachten tot de beslissing van de selectiecommissie op maandagavond. Astrid Verhoeven/LEBB was één van die atleten die pas op maandag te horen kreeg dat ook zij haar valies naar de Servische hoofdstad mocht maken.

Verhoeven finishte in Roeselare tweede na topfavoriete Louise Carton. Dat de Mollemse studente LO tot de laatste meter bleef vechten en zo het tijdsverschil beperkt wist te houden tot een vijftal seconden, merkte ook de selectiecommissie op. Verhoeven kreeg zo de gratie om voor het eerst in haar carrière aan te treden op een internationaal kampioenschap. Een korte reactie.

Had je verwacht of gehoopt erbij te zijn? Correcte beslissing van de selectiecommissie?

“Mijn hoofddoel dit seizoen was/ is het EK in Belgrado. Eerst kwam uiteraard Roeselare, waar ik hoopte eerste of op z’n minst tweede te eindigen. Vooraf wist ik dat die eerste plaats een zéér moeilijke opdracht ging worden met Louise Carton. Het belangrijkste was dus om zo dicht mogelijk bij haar te eindigen. Ik heb een dag vol spanning gewacht op de selectie, maar ergens had ik er op voorhand wel een positief gevoel bij!”

Hoe hoop je te presteren in Belgrado? Waar liggen je kansen?

“Het is moeilijk in te schatten, zo mijn eerste internationale kampioenschap. Ik zal er vooral veel leren en aanvoelen hoe het er aan toe gaat op dit niveau. De omloop zelf is maar 4km lang, allicht iets te kort voor mij. Het zal er snel aan toe gaan, maar ik hoop toch op een top 20!”

Naar welke Belgische prestatie wordt het uitkijken?

“Ons land heeft een sterk team, en er zullen heel wat goeie prestaties neergezet worden. Vooral Belete, Abdi, Hannes en natuurlijk ook Kimeli zullen hoog scoren, denk ik.”

Ik ga naar Belgrado en ik neem mee…? Welk item (buiten de logische) ontbreekt zeker niet in jouw bagage?

“Niets, al het belangrijke zal in mijn koffer zitten. Mijn geluksbrenger(s) zal/zullen ter plaatse aanwezig zijn. Meer hoef ik dus niet mee te brengen!”

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.