Isaac Kimeli schitterde dit seizoen al enkele maal. Zo ook afgelopen zondag in Roeselare waar hij met enig gemak naar een rechtstreeks ticket liep voor het EK veldlopen in Belgrado dat binnen een kleine twee weken op de kalender staat. Kimeli wil resoluut beter doen dan zijn zesde stek van vorig jaar. Op het WK veldlopen later dat seizoen eindigde hij al als tweede Europeaan, maar in Belgrado wil Kimeli maar op één plaats eindigen, de eerste. Lees hieronder een interview met de atleet van OEH.

Isaac Kimeli en clubmakker Jeroen D'hoedt - Foto: Jasper Jacobs
Isaac Kimeli en clubmakker Jeroen D’hoedt – Foto: Jasper Jacobs

*Hoe verliep Roeselare? Vlot gewonnen? Goed hersteld?

“In Roeselare ging het zeer gemakkelijk. Het voelde goed aan. De bedoeling van mijn trainer en mij was ook mijn teamgenoot Simon Debognies aan een EK-ticket te helpen, maar hij is helaas net buiten de selectie gevallen. Doordat hij twee jaar jonger is dan mij heeft hij wel nog kans de volgende jaren en ik weet zeker dat hij dan wel binnen de selectie zal vallen!”

*Hoe hoop je te presteren in Belgrado?

“Ik wil Ali Kaya verslaan! Deze genaturaliseerde Turk maakte op het EK junioren in Rieti nog indruk door met héél veel voorsprong Europees kampioen te worden op de 5000m. Als ik hem achter mij kan laten, dan pak ik goud!”

*Naar welke Belgische prestatie wordt het uitkijken?

“We hebben in het geheel een sterke ploeg. Ik kijk persoonlijk het meest uit naar de prestaties van clubmakker Jeroen D’hoedt, Almensh Belete en Pieter-Jan Hannes.”

 *Ik ga naar Belgrado en ik neem mee…? Welk item (buiten de logische) ontbreekt zeker niet in jouw bagage?

“Eigenlijk wou ik heel graag Simon (Debognies, red.) meenemen naar Belgrado samen met natuurlijk onze trainer Tim Moriau. Spijtig genoeg blijft Tim nu alleen over, maar met hem zal het ook wel lukken zeker.”