Terwijl het crossseizoen zich stilaan op gang trekt, kijken de piste-atleten al uit naar het indoorseizoen. Op het komende WK indoor, in het Poolse Sopot, zal alvast geen Christophe Lemaitre aanwezig zijn.

De Franse topsprinter blesseerde zich nog op het WK in Moskou in augustus. Lemaitre liep toen in de finale van de 100m een hamstringblessure op. Hij werd nog zevende, maar moest toen verstek laten voor de 200m en de 4x100m.  Met die blessure zou het aan de beterhand zijn intussen. Zijn trainer Pierre Carraz kondigde op donderdag aan dat “Christophe het indoorseizoen zou afwerken, maar niet aan het WK zou deelnemen.”

Volgens zijn coach valt het internationale kampioenschap te laat in de planning. “Christophe liep nooit eerder op het WK of EK indoor. Die wedstrijden vallen ons te laat op het winterseizoen.” Met de hamstringblessure zou het intussen wel goed gesteld zijn. “We hebben de trainingen sinds een week hervat en het gaat goed. Maar er is zeker nog werk aan de winkel”, klonk Carraz.