Sara Aerts en Eline Berings trokken naar het Duitse Karlsruhe in hun zoektocht naar de WK-limiet of het aanscherpen van hun beste seizoenstijden. En met succes!

In de reeksen was het vooral Eline Berings die stevig uitpakte. Ze knalde in het spoor van Nadine Hildebrand naar 7″98 en dook daarmee voor het eerst dit seizoen onder de 8 seconden. Sara Aerts kwam in de reeksen al heel dicht bij de WK-limiet (8″07) en liet de klok stoppen na 8″09.

In de finale pakte Sara Aerts uit met een snelle reactietijd en dit zorgde er voor dat ze de aankomst wist te bereiken na 8″07 en ze haar ticket richting Sopot dus mag reserveren. De finale werd gewonnen door de Duitse Nadine Hildebrand in een beste wereldjaarprestatie van 7″91. Berings werd tweede en wist met 8″06 Aerts nog nipt af te houden. Berings liep na de reeksen wel een lichte voetblessure op, maar ze veronderstelt dat het wel zal meevallen.

Alle uitslagen (van deze hoogstaande meeting) zijn hier te vinden.