Christophe Lemaitre viel uit op de 100m-finale op het WK in Moskou. Een knieblessure was het harde verdicht en dat hield de Franse spurtbom ook van deelname aan de 200m en 4x100m. Intussen is de regerende Europese kampioen terug in goede doen en heeft hij grote plannen voor 2014.

Lemaitre won de Europese kampioenschappen al tweemaal op rij en hoopt daar, van 12 tot 17 augustus in Zürich, een derde overwinning bij te doen. “Ik wil terug de onbetwiste nummer één van Europa worden, en dan nog liefst op zowel de 100m, 200m als de 4x100m”, zo klonk Lemaitre op leparisien.fr.

Dat Lemaitre moet uitkijken voor landgenoot Jimmy Vicaut, die hem nog klopte op de Franse kampioenschappen, zal hij zelf niet ontkennen. “Toch is Jimmy net als elke andere tegenstander”, aldus Lemaitre. “Ik geef toe dat die nederlaag wel een knauw aan mijn moraal gaf, maar ik ben hard blijven werken om er zeker van te zijn dat het niet nog eens gebeurt. Al verwacht ik Jimmy in topvorm in Zürich.”

In voorbereiding op het zomerseizoen laat Lemaitre het WK indoor schieten. Hij focust zich op enkele kleinere indoormeetings en trekt nog naar Zuid-Afrika voor een trainingsstage.