In Ninove eindigde Semenya nog op 2’01″86, maar kan ze vandaag voor het eerst dit seizoen onder de 2' duiken?Foto: Atletieknieuws
Foto: Atletieknieuws

Caster Semenya kijkt al uit naar 2014. De Zuid-Afrikaanse 800m-loopster wil gauw komaf maken met een minder 2013.

De voormalige wereldkampioene is al even op de sukkel. Na haar zilveren medaille op de Olympische Spelen van Londen, viel ze van de ene blessure in de andere. Hoewel ze een persoonlijk beste van 1’55″45 heeft staan, kwam Semenya dit jaar amper in de buurt van de 2′-grens (in Rieti, begin september dook ze er wel onder). Ze miste deze zomer zo wel het WK in Moskou, ondanks een laatste limietpoging op de Memorial Rasschaert in Ninove. Daarenboven dreigt ze in haar thuisland Zuid-Afrika de nodige financiële ondersteuning kwijt te spelen.

Semenya mikt in 2014 vooral op de Commonwealth Games en de Afrikaanse kampioenschappen. Op langere termijn kijkt de 22-jarige Semenya naar de Spelen van Rio 2016.