Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Imana Truyers is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De Belgisch Kampioene Veldlopen bij de beloften vrouwen,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Imana Truyers (Foto: Jasper Jacobs)
Imana Truyers (Foto: Jasper Jacobs)

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De 2 weken rustperiode na mijn laatste pistewedstrijd van eind augustus hebben me zowel fysiek als mentaal zeer goed gedaan. Zo konden we midden september met een fris gevoel starten aan de opbouw voor deze winter. De trainingen verlopen zeer goed en ik zie mezelf iedere week steeds sterker worden.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik start het seizoen met de Ekiden, waar ik als laatste loopster fungeer van een team. Het is een zalig parcours en de sfeer errond is super! Verder zal ik de volledige CrossCup lopen, aangevuld met een buitenlandse cross net over de grens.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Mijn ambities staan weer hoog gespannen. Ik hoop zo goed mogelijk te kunnen duelleren met de Belgische atletes die vooraan hun opwachting maken in de CrossCup-wedstrijden. Daarnaast ga ik als 1ejaars-belofte (U23) ook voor een ticket voor het Europees Veldloopkampioenschap in Belgrado. De 2km-langere afstand tegenover vorige jaren als junior, speelt daar zeker in mijn voordeel. Ervaring opdoen is vooral de boodschap! Tot slot wil ik begin maart absoluut mijn BK-beloftetitel verdedigen én verlengen. Hopelijk gaat het BK (opnieuw) door op een echt crossparcours!

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders?
* Alemensh Belete zal er sowieso bovenuitsteken, maar dan liggen de eerstvolgende 4 à 5 plaatsen volledig open denk ik. Naargelang de vorm van de dag, parcoursvoorkeur en andere wedstrijdomstandigheden zou het er dus wel eens spannend aan toe kunnen gaan als je het mij vraagt. Er zal voor elke plaatsje geknokt (moeten) worden, zowel voor de CrossCup als op het BK!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Isaac Kimeli!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* They’ll run as fast as a cheetha… so watch out for them!

De MegaSpike-ploeg “The Cheetas” van Imana bestaat uit:
>> Mannen: Abdi Bashir (RCG – 23m), Isaac Kimeli (OEH – 17m), Ward Van der Kelen (OEH – 3m), Ruben Kenis (ADD – 1m) & Maarten Kersten (ADD – 1m)
>> Vrouwen: Almensh Belete (VAC – 25m), Imana Truyers (AVT – 14m), Louise Carton (HCO – 8m), Astrid Verhoeven (LEBB – 5m) & Sofie Picavet (AVLO – 3m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be