Mathijs Casteele (KKS) - Foto: Jasper Jacobs
Mathijs Casteele (KKS) – Foto: Jasper Jacobs

Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Mathijs Casteele  is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De atleet van KKS – die vorig jaar 2e werd na Kim Ruell in de CrossCup-eindstand op de korte cross,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Mijn voorbereiding verliep tot nu toe zonder grote problemen. Ik probeerde meer kilometers te maken tegenover vorig seizoen omdat ik me terug wil focussen op de lange cross. Gezien ik wat meer tijd heb om te trainen een logische stap, hopelijk kan ik hier meteen de vruchten van plukken.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik open mijn winterseizoen met de Ekiden in Brussel van aanstaande zondag, dit als voorproefje op de CC-Relays waar ik samen met mijn broers Tom & Steven aan de start zal verschijnen. Daarna zal ik de volledige Lotto CrossCup afwerken, maar dan op de lange cross zoals reeds eerder vermeld. Buiten de CrossCup zal ik normaal gezien geen extra wedstrijden erbij nemen. Vorig jaar deed ik dat wel en was ‘het vet van de soep’ op het einde van het seizoen, met een minder BK als gevolg (10e, nvdr). Om dit te vermijden pakken we het nu iets anders aan!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik weet dat ik dit seizoen op de lange cross geen podium kan verwachten zoals vorig jaar op de korte cross, maar ik hoop toch dat ik de meeste wedstrijden in de top10 kan eindigen.

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en in de top3 van het CC-eindklassement?
* Mijn rechstreekse tegenstanders kan ik momenteel niet echt inschatten. Puur op naam zal ik al tevreden zijn als ik in de nabije omgeving eindig van mannen zoals Stijn Devulder, Dries Basemans, Jeroen Hendrikx & co.

Volgens mij zal mijn West-Vlaamse vriend Koen Naert er dit jaar terug staan, waarschijnlijk nog beter dan vorig jaar. Jeroen D’Hoedt verwacht ik ook dicht, maar eerder naar het einde van het seizoen toe. Ik hoop dat de top 3 er uiteindelijk als volgt zal uitzien: 1) Koen Naert; 2) Abdi Bashir; 3) Jeroen D’Hoedt;

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ook al wordt het voor mijn broer Steven moeilijk als 1ejaars senior, ik verwacht dat hij zich af & toe zal tonen. Hopelijk blijft hij dan wel achter mij!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Ik heb mijn ploeg ondertussen al ingeschreven, maar gezien ik zeer moeilijk kan kiezen, verwacht ik dat er nog wijzigingen zullen doorgevoerd worden. Wie ik er eventueel nog zal uitzwieren, blijft nog even geheim…

De MegaSpike-ploeg “Nie gebèèrd nie gewèèrd” van Mathijs bestaat uit:
>> Mannen: Wesley De Kerpel  (ROBA – 14m), Mathijs Casteele (KKS – 13m), Steven Casteele (KKS – 10m), Brecht Bertels (DUFF – 7m) & Tom Casteele  (KKS – 1m)
>> Vrouwen: Zenobie Vangansbeke (ACME – 19m),  Selien De Schrijder (RCG – 18m), Sofie Gallein (AVR – 8m), Jenna Wyns (VAC – 6m) & Charlotte Sijmens (DCLA – 3m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be