Frederic Xhonneux - Foto: Tomas Sisk
Frederic Xhonneux – Foto: Tomas Sisk
Frédéric Xhonneux is vijfde geëindigd in de tienkamp op de Jeux de la Francophonie, de vierjaarlijkse Spelen voor Franstaligen. Nadat hij op na dag 1 nog uitzicht had op het podium met een vierde plaats in de tussenstand, zakte hij op de twedee dag nog één plaatsje naar beneden.

Xhonneux blonk gisteren al tweemaal uit met 1m95 en 50″36 op respectievelijk het hoogspringen en de 400m. Hiermee belandde hij na de eerste dag op een vierde plaats in de tussenstand. Doordat hij op de eerste 4 proeven van vandaag vijfde eindigde, mocht hij het podium vergeten. De atleet van RESC sloot in Nice, waar de Spelen doorgaan, wel mooi af met winst op de 1500m in 4’28″15.  Zo kwam zijn eindtotaal na 10 proeven op 7289 punten. Daarmee bleef de 30-jarige Brusselaar 211 punten boven zijn seizoenbeste van op het BK meerkamp en 853 punten boven zijn voormalig Belgische record.

De winst op de Jeux de la Francophonie in de tienkamp ging uiteindelijk naar de Fransman Bastien Auzeil. Hij mocht met 7789 punten het goud om zijn nek laten hangen.

De volledige uitslag is hier te bekijken.