Sietske Lenchant leidt op dit moment bij de senioren vrouwen. - Foto: Jasper Jacobs
Sietske Lenchant leidt op dit moment bij de senioren vrouwen. – Foto: Jasper Jacobs
Dit weekend vindt op de piste van AC Herentals het BK meerkamp plaats. Aan dit kampioenschap doen een aantal toppers zoals Thomas Van Der Plaetsen, Nafi Thiam en Marjolein Lindemans niet mee, omdat zij al een lang en zwaar seizoen er hebben op zitten. Hun concurrenten balen hier echter niet om, want zo zien zij hun kans om een Belgische titel in de wacht te slepen alleen maar groter worden.

Na dag 1 leidt bij de tienkamp van de senioren mannen ex-Belgisch recordhouder Frédéric Xhonneux. Bij de junioren staat Daan Elsen op de eerste plaats. Bij de senioren vrouwen voert Sietske Lenchant de tussenstand aan bij de zevenkamp. Yoika De Pauw staat voorlopig op nummer 1 bij de junioren.

Bekijk hier de volledige tussenstand bij zowel de masters, de senioren, de junioren, de scholieren & de cadetten na de eerste dag van het BK meerkamp.